Hoogsensitiviteit bij kinderen

Sensikidstraining

Hoogsensitiviteit is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat in de hersenen van hoogsensitieve kinderen meer dan gemiddeld activiteit in verschillende hersendelen tegelijkertijd vastgesteld wordt.

Het doel van de Sensikidscursussen is om (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kinderen te helpen met een heldere, ondersteunende cognitieve cursus. De Sensikidscursussen zijn beschikbaar voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Het doel van deze cursus is kinderen te leren:

 • met emoties om te gaan en ze te herkennen bij zichzelf en anderen
 • stress te herkennen en ontspanningsoefeningen aan te leren zodat ze deze zelf kunnen inzetten wanneer nodig
 • praktische en handige oplossingen te bedenken wanneer er iets vervelends of onverwachts gebeurt
 • positieve gedachten te verzinnen tijdens stress
 • indrukken te verwerken
 • hun persoonlijke ruimte te leren kennen
 • hun kwaliteiten te leren kennen

Tevens zijn er cursussen beschikbaar voor ouders (de Wijze Ouder cursus) waarin u informatie, tips en advies krijgt over de gevoeligheid van uw kind.

Ten slotte is er een mogelijkheid om een afzonderlijke module in te kopen om de sensorische informatieverwerking van uw kind in kaart te brengen.

Hoogsensitiviteit als kracht

Praktische informatie

Duur
Aan de hand van werkboeken (‘Ik ben Oke’, ‘Ik voel me oke’ en ‘Power Pubers’) werk ik 7 maal, maximaal een uur per keer, met uw kind.

Kosten
450 euro

Contactgegevens
Telefoonnummer: 06-49351459
E-mail: info@suzedelaat.nl

Hoogsensitiviteit bij volwassenen

Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit kan een kracht zijn i.p.v. een last. Toch wordt dit door hoogsensitieve vrouwen vaak niet zo gevoeld. Ze voelen vaak precies hoe een ander zich voelt en houden  dan, vanzelfsprekend, ook rekening met die ander. Hierdoor sta je vaak minder in contact met je eigen gevoel en met wat je eigen behoeften en wensen zijn. Je kan je daardoor gemakkelijk verliezen in een ander of in je omgeving.

Soms heb je geleerd om je gevoelens weg te drukken maar ze worden steeds steviger en komen, vaak op ongewenste tijden of plekken, toch weer naar boven.

Je bent vaker gevoelig voor een energielek, gevoeliger voor een burn-out en hebt sneller last van lichamelijke kwaaltjes. Overprikkeling ligt altijd op de loer en uit zich vaak op verschillende niveaus (psychomotorisch/sensorisch/intellectueel/emotioneel).

Het kan knap lastig zijn om een gebalanceerd leven te leiden als je altijd zoveel voelt.

Ja, dat is zo wanneer je je eigen waarde niet goed kunt inschatten en je vooral wilt voldoen aan de normen en eisen van anderen of onze maatschappij.

Zodra je echter een gezonde relatie krijgt met je hoogsensitiviteit, je een identiteit vormt waarbinnen je hoogsensitiviteit een gezonde plek krijgt, kan het echter juist een waardevolle eigenschap zijn; een unieke manier waarop jij informatie verkrijgt. Je bent dan iemand die kan inspireren en authentiek kan leiden als geen ander. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een balans te krijgen en behouden tussen werk en prive, tussen in- en ontspanning, tussen gevoel en ratio en tussen jou en je omgeving.

Verwarring binnen hoogsensitiviteit:

Als HSP-er herken je je vast in de volgende eigenschappen:

 • Je kunt je goed inleven in mensen en situaties
 • Je bent gevoelig voor sfeer en draagt daarom ook graag bij aan een goede sfeer
 • Je bent conflictvermijdend of een conflict blijft lang in je hoofd rond gaan
 • Je staat erg open voor de mening van anderen
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • je pikt kleine signalen (op allerlei niveaus) vaak vlug op en je beleeft ze intenser dan anderen

Als je HSS-er komen er nog wat kenmerken bij:

 • je hebt moeite met eentonig/saai
 • je houdt van een uitdaging
 • de ene dag ga je vol energie en pakt alles aan, de volgende dag heb je een extreme behoeft aan rust
 • je houdt van intense ervaringen en verbinding
 • je wil het gevoel hebben dat je ten volle leeft

Hoogsensitiviteit kan -in alle vormen- dus behoorlijk gecompliceerd zijn. Verschillende behoeften binnen jezelf en buiten jezelf (in relaties, werk of de maatschappij daarbuiten) maken soms dat je het spoor even bijster raakt.

Het helpt dan als iemand, even, met je mee loopt om je te bevragen zodat je je eigen kompas weer vindt.

Mocht je het idee hebben dat ik je daarbij kan helpen, neem dan even contact met me op.

Het ‘Level Up’-traject omvat gemiddeld 7 tot 10 gesprekken. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bepalen we de omvang van het traject zodat ook helder voor je wordt wat je investering zal zijn.